друкувати


"Зловив – відпустив"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-26 03:30:21

22 квітня на міському озері відбулися змагання зі спортивної риболовлі (ловля хижої риби спінінгом з берега). Перший відкритий кубок Коломиї від магазину «Пелікан» та Коломийського риболовного форуму trout.at.ua. пройшов в два етапи за один день.

Ці змагання організували з метою популяризації риболовного спорту у Коломиї, а також для підвищення спортивної майстерності та удосконалення техніки володіння спінінгом та спортивними снастями. Участь у змаганнях взяли 26 спортсменів-рибалок з Івано-Франківська, Калуша, Заліщиків, Городенки і Коломиї. Всіх учасників розділили на 13 команд.

Спортивне рибальство є екологічно виправленою похідною рибальства, як вида розваги. Філософія цього виду спорту полягає в принципі, який є основою – «зловив – відпустив» і дбайливого ставлення до риби, без заподіяння шкоди і надання необхідної допомоги по потребі.

– До уваги брали виключно рибу-хижака, тобто щуку, окуня, якщо трапляється сома і судака. Переважно сьогодні в улові щучка, правда, невелика. Були різної ваги рибини в середньому приблизно 300 – 350 г, але був винятки – 1500 г і 940 г. Також сталося так, що не змогли витягнути рибу, яка важила приблизно три кілограми. Кожну спійману рибину ми зважуємо, результат фіксуємо. Також додаємо окремі бали за кожен «хвіст», а вже після цього додаємо і оцінюємо результати команди і спортсмена особисто, – зазначив суддя змагань Валерій Луцин.

Майже 40 кілограм риби виловили рибалки протягом змаганнь. Нагороди Першого відкритого кубку Коломиї зі спортивної риболовлі знайшли своїх переможців. Особисте перше місце отримав досвідчений рибалка Ярослав Михалків з Івано-Франківська, який займається риболовлею вже майже 40 років. Рибалка каже: «Я задоволений змаганнями і коломийським озером, риба є, і головне – що ловиться.»

Варто зазначити, що пан Ярослав у 2006 році на чемпіонаті України теж отримав перемогу і з великим задоволенням бере участь у різних турнірах.

Срібну нагороду за особисті досягнення отримав коломиєць Юрій Юрах. А третю сходинку посів Владислав Дойчик.

Серед команд 1-ше місце у івано-франківського «Бідона», почесне 2-е місце посіла коломийська команда «Пелікан», бронзовими призерами змагань стали теж коломийці «Atom – fishing».

«Як для першого разу, то організували все добре. Спортсмени показали хороші результати, чим, власне, і довели, що такі змагання необхідно проводити щороку», – зазначив представник Коломийського риболовного форуму trout.at.ua. Володимир Фурик.

До організації Першого відкритого кубку Коломиї долучилася київська фірма «Ібіс», яка забезпечила всім учасникам, зокрема переможцям, належні призи і нагороди відповідно до зайнятих місць.

Автор: Олександра ЩЕРБАКОВА
Джерело: Коломийські Вісти