друкувати


30 років — без житла та паспортів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-25 04:45:46

Й досі нелегали. Родина Гриньків, незважаючи на тисячі письмових заяв і звернень, десятків зустрічей з владою різних рівнів вже понад 30 років не може отримати бажане житло та паспорти громадян України.

Василь та Ірина Гриньків ще в середині 80-тих працювали на місцевому заводі і стояли на квартирній черзі. Потім з роботи їх звільнили, і згідно рішення суду, виселили з відомчого гуртожитку. Тепер колишні івано-франківці мешкають у родичів в селі.

Спроби допомогти людям, кажуть в обласній прокуратурі, у влади були. Однак щоб повністю виконати вимоги Гриньківих немає правових підстав. Люди досі не оскаржували своє звільнення і виселення в судах, тому терміни позову вже вийшли.

Виділити їм пільгову квартиру також ніхто не може — Гриньківи не перебувають на квартирній черзі. Незважаючи на це, повідомили правоохоронці, людям свого часу пропонували трикімнатну квартиру на вулиці Молодіжній, однак вони від неї відмовились. Це не єдиний відхилений варіант допомоги.

Родина без житла і громадянства обіцяє й надалі звертатись зі скаргами у всі можливі інстанції. Якщо найближчим часом українські чиновники не стануть на їхній захист, обіцяють звернутися у Європейських суд.

Джерело: Радіо «Західний полюс»