друкувати


"Карпатський ПрОТЯГ" — знову в дії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-25 02:45:52

«Карпатський ПрОТЯГ» — знову в дії. Четверта весняна акція відчайдухів тривала 2 дні. Спочатку — толока. Дванадцять дужих та небайдужих до екології чоловіків з наплічниками прибрали полонину Хом'яків — так у народі називають місцину під карпатською горою Хом'як.

Полювали не лише на пластик, розповів ініціатор екологічно-мистецького експериментального проекту Віля Чупак. Зі звалищ та ям на горі прибрали також численну та різноманітну скляну тару. На підйом замість традиційних трьох годин витратили вдвічі менше часу. А от спуск із трофеями дався значно важче.

Ще одна екотолока відбулася у Яремче. На ділянці між двома сувенірними ринками — популярній серед туристів місцині — відчайдухам допомагали прибирати місцеві волонтери: молодіжна громада, спортивно-туристичний клуб та екогуртки.

Винагорода добровольцям, які зробили Карпати чистішими — музичний нон-стоп у вагоні популярного приміського дизельного експресу Івано-Франківськ-Рахів. Його пасажирами були популярні українські гурти: івано-франківські «Кораллі» та «4FRONT», рівненські «От Вінта», а також херсонська ватага «Роллікс».

За доброю традицією, всі музиканти не лише дарували шалений драйв вдячній публіці, але й вкотре заохочували долучитися до вирішення болючої екологічної проблеми — пластикового засилля. Тож на кожній зупинці вони збирали у великі мішки пластикові пляшки і пакети. Із впольованими трофеями обійшлися по-мистецьки — пластик розмалювали усіма барвами веселки.

Джерело: Радіо «Західний полюс»