друкувати


Міжнародний турнір з боксу серед жінок у Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-25 02:30:39

З 18-22 квітня на базі фізкультурно-спортивного комплексу «Локомотив» ім. Петра Федоровича відбувся міжнародний турнір з боксу серед жінок у рамках сьомого турніру «Пам’яті».

Участь у змаганнях взяли збірні команди основного складу з України, Росії та Білорусі. У складі української команди виступала коломиянка Яна Сидор (Зав’ялова), яка показала відмінні бої, чим забезпечила собі путівку на чемпіонат світу серед жінок, який незабаром відбудеться у Китаї.

Це спортивне свято для коломийців та гостей міста вже вкотре організовує заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України, технічний делегат європейської конфедерації боксу, депутат Івано-Франківської обласної ради від політичної партії «Фронт Змін» Іван Данилишин.

Урочисте відкриття відбулося за участі представників влади, які бажали спортсменкам щастя, карпатського здоров’я та вдалого виступу на коломийському рингу.

Після офіційних привітань розпочалася спортивна частина, досвідчені спортсменки показували видовищні поєдинки, адже кожна з них була налаштована на перемогу.

«Я хотіла показати справді гарний бокс і, звісно, виконати основне завдання, яке поставили переді мною тренери, – перемогти. Я знаю, що і фізично, і морально я була сильнішою», – зазначила неродноразова чемпіонка України, призерка чемпіонату Європи та світу, досвідчена спортсменка, майстер спорту міжнародного класу, переможниця турніру Яна Сидор (Зав’ялова).

Справді, коломиянка провела два поєдинки і обидва завершила впевненою перемогою, демонструвала при цьому чудову техніку і швидкість.

За словами старшого тренера збірної команди України з боксу Миколи Хаджиогло, «поєдинки, які відбулися на цьому турнірі – це бойова практика. Протягом цих змагань ми могли оцінити підготовку нашої збірної і результат зборів, які ми нещодавно теж провели на Івано-Франківщині».

Поєдинки, які дівчата показали у «Локомотиві», виявилися доволі цікавими і напруженими. Всі учасники міжнародної зустрічі отримали задоволення від проведеного часу у місті над Прутом. Адже організатор турніру подумав як про тренування, так і про відпочинок спортсменок.

«Це були важливі контрольні змагання серед жінок перед чемпіонатом світу та Олімпійськими іграми. Безперечно, тренери покладали великі надії на своїх спортсменок, більшість з них виправдали їх і показали себе на всі 100%. Тож за результатами міжнародного турніру, збірна команда України посіла першу сходинку, «срібну» нагороду отримала збірна Росії, а почесне третє місце зайняли боксерки з Білорусі», – зазначив Іван Данилишин.

Традиційне міжнародне свято боксу подарувало всім, хто його відвідав, незабутні враження, а збірні команди з гарним настроєм та позитивними емоціями планують приїхати сюди знову.

Автор: Олександра ЩЕРБАКОВА
Джерело: Коломийські Вісти