друкувати


У Івано-Франківську близько 500 родин претендують на безкоштовні цифрові тюнери

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-23 02:30:08

«Цифровий» бум. Перехід на цифрову модель телебачення вже не далеке майбутнє, а реалії. Сьогодні в Україні здійснюють мовлення 25 таких каналів. Однак щоб телевізор міг приймати новий сигнал, у кожному помешканні має бути спеціальний тюнер. Невдовзі українські телеканали у високій цифровій якості зображення та звуку транслюватимуться лише за його наявності.

Зважаючи на досить значну вартість приладу, держава обіцяє і безкоштовні телетюнери. Щоправда такий подарунок лише для незахищених категорій населення — інвалідів першої та другої груп, родин, у яких виховуються діти з особливими потребами. А також малозабезпечених сімей і тих, хто отримує субсидії. По одному — на житлове приміщення.

Для цього потрібно обов'язково подати заявку до місцевого управління праці та соцзахисту. Тут кажуть — у них уже є близько 5 сотень претендентів.

Незважаючи на те, що реєстрація лише розпочалася, черги в департаменті нагадують радянські часи. Люди поспішають оформити заявку щиро сподіваючись, що держава вкотре їх не надурить, і таки подарує безкоштовну «цифру».

Загалом в міському Департаменті соцзахисту очікують близько 10 тисяч заявок. Їх потрібно подати до першого липня. Утім частково списки сформують наприкінці цього місяця. Згідно них новий телетюнер розпочнуть надсилати поштою уже з травня.

Джерело: Радіо «Західний полюс»