друкувати


Школярі відвідали прикордонний загін

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-20 12:30:14

Як то кажуть, захисниками вітчизни не народжуються, ними стають, і перші ази військового мистецтва можна здобути за шкільною партою.

Продовж двох років учні 10–11 класів на уроках «Захист вітчизни» вивчають міжнародне гуманітарне право, Статути Збройних сил України, тактичну, вогневу і фізичну підготовку та інше.

Та, що теорія без практики, з метою закріплення пройденого матеріалу для учнів проводяться трьох денні збори на базі військових підрозділів.

Так, 17 квітня цього року в Чернівецькому прикордонному загоні відбувся День відкритих дверей для учнів ліцею та гімназії №2 міста Чернівці, де юнаки під керівництвом викладача підполковника запасу Юрія Харченка ознайомилися з життям та побутом прикордонників.

Майбутні захисники Батьківщини мали змогу ознайомитися з історією прикордонного загону, відвідати музей бойової слави та провести тренування стройових прийомів на стройовому плацу прикордонного загону.

Та найбільше вразило молоді серця, перебування в підрозділі мобільної прикордонної застави «Чернівці», де було продемонстровано зразки озброєння та техніки. Саме тут всі бажаючі мали змогу екіпіруватися як справжній прикордонний наряд, розібрати і скласти автомат Калашникова, ознайомитися з пристроєм для відстрілу гумових куль «Форт 17Р» та багато іншого. Як сказав Юрій Харченко - «Співпраця з прикордонниками завжди приносить учням радість та більше того вони краще засвоюють пройдений матеріал, тому я думаю, що ми будемо відвідувати прикордонний загін не 2-3 рази на рік, а більш частіше, тим паче дітям тут завжди раді».

Автор: Сергій БРОВКО, начальник прес-служби Чернівецького прикордонного загону