друкувати


Комісія Івано-Франківської облради вирішувала чи продовжувати будівництво ГЕС у горах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-19 04:30:50

Своє слово у конфліктному питанні будівництва гідроелектростанцій на гірських ріках сказала обласна рада. Її постійна комісія з питань екології і раціонального природокористування провела розширене виїзне засідання у Верховинському районі.

До обговорення проблеми залучили представників природоохоронних структур і громадськість. Присутні дискутували про додержання діючих будівельних норм та правил при виконанні будівельних робіт на міні-ГЕС.

В підсумку присутні дійшли висновку — процес будівництва повинен бути під постійним контролем інспекції Держархбудконтролю та у разі виявлення порушень зупинятись. Також комісія доручила управлінню охорони навколишнього природного середовища в області звернутися до Мінприроди щодо проведення нової експертизи проекту будівництва малих ГЕС у Карпатах.

Разом з тим екологічна інспекція в області переведе перевірки якості води до водозабору Пробійнівської міні-ГЕС та на виході з гідроелектростанції і наявності та характеру забруднення труб, які використовуються в будівництві інших міні-ГЕС. Нагадаємо, нині в області працює три міні гідроелектростанцій, будівництво ще трьох призупинене.

Джерело: Радіо «Західний полюс»