друкувати


В Івано-Франківську виготовлять схему розташування культових споруд

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-19 03:30:09

Перепис церков та храмів. В Івано-Франківську виготовлять схему розташування культових споруд. Створення даного документу ініціював департамент містобудування та архітектури. Чиновники кажуть, ідея виникла через проблематичність вибору місця для зведення нових храмів. Чимало придатних для цього територій, у зв'язку з будівельним бумом останніх років, виявилися уже забудовані іншими спорудами. Відтак аби впорядкувати цей процес вирішили розробити спеціальну схему.

Далі, кажуть в департаменті архітектури, візьмуться за відстеження перспективних місць для розташування нових храмів. Передусім в оновлену схему внесуть майбутні культові споруди у Вовчинцях, Крихівцях та Микитинцях, місце для будівництва яких передбачене у генплані забудови приміських сіл.

Утім бажання релігійних громад, щодо розташування майбутніх церков чи каплиць, не завжди співпадає із можливостями. Найбільшим каменем спотикання чиновники називають двори багатоповерхівок та паркові зони. Остаточну схему культових споруд Івано-Франківська обіцяють оприлюднити за два місяці. Відтак, після обговорення з громадами, документ подадуть на затвердження сесії міськради.

Джерело: Радіо «Західний полюс»