друкувати


Івано-Франківськ отримає 10 млн грн коштів Держбюджету на відзначення ювілею

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-18 12:30:32

10 мільйонів гривень було виділено на минулому тижні Кабінетом Міністрів України для потреб відзначення 350-ї річниці міста Івано-Франківська. Про це повідомив вчора, під час оперативної наради у Івано-Франківського міського голови заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Івано-Франківського міськвиконкому Василь Білик.

З його, слів на кошти Державного бюджету до дня міста заплановано виконати чимало важливих для громади робіт, в тому числі капітальний ремонт вулиці Шевченка, капітальний ремонт скверу на вулиці Вірменській, ремонтні роботи в 17 історичних будівлях обласного центру тощо.

Міська влада не дуже задоволена сумою, оскільки планували отримати більше. Так, за словами Івано-Франківського міського голови Віктора Анушкевичуса, від початку мова йшла про суму в 45 мільйонів гривень, пізніше її скоротили до 20,4 мільйонів, а тепер «дай Бог, щоб отримали хоча б ці 10 мільйонів».

Сам мер покаладає на вказані кошти великі надії, оскільки, як він стверджує, якщо ці кошти надійдуть і все, що заплановано, буде виконано, тоді місто зможе отримати три таких важливих подарунки до ювілею, як відреставрований бастіон Андрія Первозваного, другий – більший і кращий – спортзал у Муніципальному фізкультурно-оздоровчому комплексі та відреставрований сквер на вулиці Вірменській, де свого часу стояла перша в місті Станіславові – Івано-Франківську українська церква.

Автор: Сергій БІЛИЙ