друкувати


У лаках для нігтів виявлено токсичні з'єднання

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-13 12:45:57

Перевірка 48000 манікюрних салонів штату Каліфорнія (США), що використовують нібито нетоксичні лаки, виявила засоби, які містять небезпечні речовини, що провокують появу вроджених дефектів, відхилень у розвитку, астми та інших недуг.

Департамент з контролю за токсичними речовинами виявив невідповідність етикетки і вмісту. Хоча на багатьох лаках не вказувалося в списку компонентів так зване "токсичне тріо", воно було присутнє в лаку.

Йдеться про толуол, дибутилфталат та формальдегід. За словами медиків, якщо людина зіткнеться з великою кількістю цих з'єднань, проблем не уникнути. Зважаючи на той факт, що манікюрні салони зазвичай не можуть похвалитися хорошою вентиляцією, за підрахунками експертів, близько 121 тис. майстрів манікюру постраждали від токсинів.

Згідно аналізу, в 10 з 12 продуктів, заявлених як такі, що "не містять толуол", були його сліди. У чотирьох з 12 експерти знайшли особливо небезпечну концентрацію токсину. У п'яти з семи продуктів, в яких не повинно було бути всіх трьох з'єднань, фіксувався один агент або більше.

Джерело: Освітній портал