друкувати


В Івано-Франківську сало в шоколаді приготували вперше

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-12 04:30:23

Святковий креатив. До Великоднього столу прикарпатцям пропонують не лише традиційні смаколики із м'яса. Але й цілком несподівані результати фантазії кулінарів-експериментаторів. Та найбільше вражає сало в шоколаді.

Цей продуктовий нонсенс справжніх віртуозів смаку не злякає. Адже усе майстерно гармонізують всесильні спеції. Звичайний духмяний та перець чілі, мелений імбир, кардамон та авторське ноу-хау місцевих кухарів — каєнський перець. Секрет неповторності полягає в комбінації та пропорціях особливого десерту.

В Івано-Франківську сало в шоколаді приготували вперше. Досі, аби скуштувати таке диво, місцевим гурманам доводилося мандрувати як мінімум до Львова. Нуга із чорного рідкого шоколаду огортає 2 види сала — солене і копчене. Усе це доповнюють горіхи.

Волоські пасують до першого, а от друге, переконана Світлана Гутовська, особливо смакує з фундуком та мигдалем. Десерт, виготовлений за принципом креативної кухні, створений у звичайнісіньких формочках для льоду. Окрім цукерок його пропонують і в гарячому варіанті — як фондю та купаючи улюблений делікатес українців у шоколадному фонтані.

До речі, шматочок сала натщесерце, стверджують гастроентерологи, чудова профілактика виразки шлунку. А гіркий шоколад — найкращий антидепресант. Тому розпочати день з екзотичної, та водночас вельми національної цукерки, — це лише приємно, але й корисно.

Завантажити відео

Джерело: Радіо «Західний полюс»