друкувати


Майже 41 млн гривень забезпечено Коломийською ОДПІ в січні-березні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-12 11:30:41

В першому кварталі 2012 року до Зведеного бюджету Коломийською ОДПІ зібрано платежів у сумі 40,7 млн грн, що на 8,5 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року.

Збір платежів до Державного бюджету склав 11,9 млн грн. Основними податками, які формують Державний бюджет, є податок на прибуток та податок на додану вартість. З початку року забезпечено надходження по податку на прибуток у розмірі 3,1 млн грн, що на 0,8 млн грн більше, ніж у 2011 році і ПДВ – 6,8 млн грн, що на 0,6 млн грн більше від надходжень аналогічного періоду минулого року.

До місцевих бюджетів сплачено податків і зборів у сумі 28,8 млн грн, що на 6,8 млн грн більше відповідного періоду минулого року, найбільша частка надходжень до місцевих бюджетів припадає на сплату податку на доходи фізичних осіб – 65,8 відсотків. Надходження за три перших місяця поточного року склали 19,0 млн грн, що на 2,8 млн грн перевищує надходження за аналогічний період минулого року.

З прийняттям нового закону про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, який вступив в дію з початку року, збільшились надходження і від платників єдиного податку. У поточному році надходження по єдиному податку від юридичних та фізичних осіб склали 2,4 млн.грн., що на 1,3 млн грн більше надходжень аналогічного періоду минулого року. Темп росту – 212,4%.

Як свідчать цифри, спостерігається позитивна динаміка виконання планових показників, досягнуто стабільності у рості надходжень податків до бюджетів усіх рівнів.

Джерело: Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю Коломийської ОДПІ