друкувати


Івано-Франківськ припинив справно платити за газ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-11 12:30:17

357 тисяч гривень склав борг організацій, які фінансуються з івано-франківського міського бюджету, за спожитий природний газ, - повідомив вчора заступник керівника Івано-Франківського управління експлуатації газового господарства Олександр Кириченко.

З його слів, основний тягар заборгованості лежить на міських управліннях освіти і науки та культури. Загальний же борг розташованих в обласному центрі Прикарпаття бюджетних структур перед газопостачальними організаціями становить понад 3 мільйона гривень.

Зі слів пана Кириченка, газовиків дивує той факт, що міський бюджет завжди розраховувався за газ справно. Проблеми виникли лише в цьому році.

Міська влада, зокрема Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус пояснює ситуацію, що склалася, тим фактом, що сьогодні 95% зібраних в місті податків йдуть до вищестоячих бюджетів, в той час, як місту залишаються лише 5%.

«Така ситуація є неприпустимою, - зазначив мер, - бо вона паралізує поступальні дії органів місцевого самоврядування. Як наслідок фінансування стає тільки на захищені статті і то не в повній мірі».

Автор: Сергій БІЛИЙ