друкувати


Павукова отрута може перевершити за ефективністю хіміотерапію проти раку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-10 01:10:59

Дослідники упевнені: павукова отрута може перевершити за ефективністю хіміотерапію проти раку грудей. Професор Норелль Дейлі з Університету Джемса Кука (Австралія) вже отримала грант у розмірі 200 тис. доларів від Національного австралійського фонду раку грудей на тестування отрути тарантулів і сіднейського воронкового павука.

"Павукова отрута потенційно є хорошим кандидатом на роль протиракового засобу. Зараз проводяться первинні дослідження, тому озвучувати остаточні висновки поки що рано. Проте ми робимо ставки на природну отруту", - говорить представник робочої групи вчених, що досліджують отруту.

Відомо, що професор Норелль Дейлі перевірить висунуту теорію про протиракові властивості отрути павуків в лабораторії, ізолювавши сотні молекул з отрути. Потім ці молекули помістять в одне середовище з раковими клітинами, щоб подивитися на їх реакцію.

Професор Норелль Дейлі сподівається, що складна суміш молекул в отруті зможе не лише загальмувати поширення раку, але і повністю його видалити з організму. До речі, паралельно Дейлі займається вивченням Момордіки кохінхінської, яка добре себе зарекомендувала в боротьбі з раком.

Джерело: Освітній портал