друкувати


На Коломийщині задекларовано перший мільйон

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-09 11:30:32

Про це на зустрічі з журналістами повідомила начальник Коломийської ОДПІ Світлана Лубоцька.

В цьогорічної кампанії декларування громадянами доходів взяли участь 465 громадян жителів м.Коломия та Коломийського району. Сума уже задекларованого цього річ доходу склала більше 8 млн грн.

Одним громадянином задекларовано більше одного мільйона гривень доходу від продажу корпоративних прав.

Доходи понад 100 тис. грн задекларували 14 громадян (від отриманої спадщини, подарунків, в т.ч. 2 самозайняті особи (нотаріуси).    

Найбільш активно декларують громадяни доходи отримані внаслідок отриманої спадщини – 27 відс. від поданих декларацій, від оренди нерухомого майна – 9 відс., доходи від продажу рухомого майна – 8 відс., іноземні доходи – 8 відс.

В цьому році продовжено практику надання консультацій та приймання декларацій з виїздом фахівців у сільські та селищні ради, зокрема побували податківці в 27 сільських та 2-х селищних радах Печеніжині та Отинії. В такий спосіб прийнято більше 200 декларацій, сума доходу задекларованого 150 тис.грн, податку 23 тис.грн.

Декларації з метою отримання податкової знижки подали 25 громадян (в минулому році таким правом скористалися 340 громадян, їм було повернуто з бюджету понад 200 тис.грн).

Для того, щоб громадяни могли у зручний для них час звернутися до податкової інспекції за допомогою щодо заповнення декларації або подати вже складену декларацію про доходи, запроваджено спеціальний режим роботи податкової інспекції, зокрема у робочі дні – до 20.00 год., у вихідні – до 16.00 год. – це що дасть змогу громадянам витратити мінімум часу на декларування отриманих ними доходів.

Податківці сподіваються на свідомість громадян, їх чесність перед державою, адже декларування доходів цілеспрямовано працює на головний результат – стабільне наповнення казни податками.

Джерело: Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю Коломийської ОДПІ