друкувати


Україна залишається однією з найбільш вільних країн колишнього СРСР

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-05 12:45:36

Україна залишається однією з найбільш вільних країн колишнього СРСР, незважаючи на те, що за останні роки ситуація зі свободою погіршилася. Про це заявив президент Freedom House Девід Креймер в інтерв'ю виданню Коммерсант-Україна.

За словами Креймера, в число найбільш вільних пострадянських країн Freedom House відносить Латвію, Литву й Естонію. З 2005 по 2010 рік Україна була в статусі "вільної" країни, але потім Freedom House знизив її рейтинг.

Однак, відповідаючи на питання про ситуацію зі свободою в Україні порівняно з іншими пострадянськими державами, президент Freedom House зазначив, що "ситуація в Україні краще".

За його словами, у звіті Freedom House "Свобода в світі", який організація випускає ось вже 40 років, Україна разом з Грузією і Молдовою знаходиться в числі 3 пострадянських країн, які оцінюються як "частково вільні".

У той же час Креймер заявив, що Freedom House не вважає, що ситуація при президенті Вікторі Ющенку і прем'єр-міністрі Юлії Тимошенко була краще, ніж за нинішньої влади. "Там було багато проблем, і це був недієздатний уряд. Там було багато корупції ", - заявив президент організації.

Джерело: Gazeta.ua