друкувати


Влада дала старт операції "Корупціонер"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-04 03:35:35

Влада дала старт операції "Корупціонер" – боротьбі з корупцією народними силами. Міністерство внутрішніх справ України хоче донести громадянам, що закладати когось – це не погано, бо якщо кожен розповість про правопорушення іншої людини, порядку в країні значно побільшає, йдеться в сюжеті ТСН.

Узятися за перевиховання масової свідомості правоохоронців спонукує приклад провідних держав. У міліції хочуть привчити українців повідомляти про порушеня закону щоразу, коли вони бачать такі факти.

Зокрема, йдеться про хабарництво чиновників, неналежне використання службових коштів чи посадових можливостей, кумівство у владі.

У МВС запевняють: побоюватися помсти не варто, а без допомоги народу таке зло, як корупція, не подолати. Адже якщо не спіймати хабарників на гарячому, то довести їх провину майже нереально.

До прикладу беруть Німеччину. Там водій, помітивши, що хтось поїхав на червоне світло, відразу ж повідомляє у поліцію.

Тому під страхом того, що за громадянами стежить не лише поліція, а усі люди – порушення здійснюють рідко. У нас – навпаки.

"Якби надати можливість анонімний дзвінків, вони б посипалися. Наш народ дуже полюбляє розповідати про інших усе", - натякає психолог Юрій Калашников.

А поки влада не доведе народові добрі наміри такої співпраці, психологи впевнені: українці будуть радше на боці замовчування, ніж закону.