друкувати


На Прикарпатті готуються до проведення виїзної колегії комітету ВР з питань охорони здоров'я

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-04 03:10:32

Найближчим часом Івано-Франківський національний медичний університет започаткує нову форму навчання за контрактом. Таку інформацію було озвучено під час проведення «Дня відкритих дверей» у прикарпатських вишах.

Отримати медичний фах за новою формою матимуть змогу жителі сільської місцевості. Передбачено, що їх навчання оплачуватиметься за рахунок місцевих бюджетів. Своєю чергою випускники закладу будуть зобов'язані протягом декількох років демонструвати отримані знання на практиці у рідному населеному пункті. Зацікавлені у цьому представники місцевої влади підпишуть з університетом відповідні угоди та розроблять механізм реалізації пропозиції.

Гостей медичного університету зацікавила ідея науковців розвивати на базі закладу лабораторію з вирощування рослин-маркерів екологічної ситуації. За допомогою таких рослин у прикарпатських районах зможуть оцінювати чистоту довкілля.

Перспективними є плани створення на базі Яремче реабілітаційного кардіологічного центру та вивчення лікувальних властивостей розсолів Домбровського кар'єру. За словами голів райдержадміністрацій, вже зараз мешканці Калущини використовують ці розсоли для послаблення больових синдромів при остеохондрозі.

Голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк доручив фахівцям університету спільно з працівниками головного управління охорони здоров'я ОДА систематизувати основні медичні проблеми краю та підготуватися до виїзної колегії комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА