друкувати


МММ вигідна банкам?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-04 02:10:13

Вчора, 3 квітня, засновник фінансових пірамід МММ і МММ-2011 Сергій Мавроді, як і очікувалося, за станом здоров'я не зміг прибути на чергове засідання Хамовницького районного суду Москви за позовом колишніх вкладників, а напередодні, 1 квітня, мільйони учасників піраміди відзначили своє професійне свято.

Як повідомив агентству «Урал-прес-інформ» челябінський десятник МММ-2011, з сьогоднішнього дня скасовані новорічні бонуси для нових вкладників у розмірі 25% в місяць, але до дев'ятого квітня зберігається введений після арешту Мавроді «тюремний бонус» в розмірі 15%. Збережено і віртуальний вступний подарунок вкладникові в 20 доларів США. Засоби через регіональних десятників можна внести на депозит строком на один, три, шість і 12 місяців. При цьому щомісячна ставка складе, відповідно, 20%, 45%, 55% і 65%.

Сергій Мавроді заявив, що кількість вкладників МММ-2011 у всьому світі зросла вже до 25 мільйонів осіб, реальне ж їх кількість, за оцінками експертів, не перевищує 5 мільйонів. Однак приплив нових учасників не слабшає. Фінансова піраміда, як не дивно, виявилася дуже вигідна комерційним банкам, тому що саме в них, десятники акумулюють кошти вкладників. Досить великі гроші виявляються, як правило, на рахунках «до запитання» з мінімальною процентною ставкою. Поки піраміда вигідна банкам, спроби її ліквідації владними структурами будуть носити декоративний характер. Немає також юридичних підстав для залучення засновників МММ-2011 до відповідальності - з вкладниками не полягає офіційних договорів, гроші знаходяться на розрізнених рахунках, відстежити їх рух досить складно. Тому засновника МММ намагаються притягнути до адміністративної відповідальності лише за несплату штрафів, термін давності по яких закінчується вже 9 квітня.

www.sergey-mavrodi.com
Телефон для довідок: 097 813 2011