друкувати


Піраміди з'являються через недовіру людей до влади

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-04 01:10:25

Політичний психолог Геннадій Балашов у своєму коментарі виданню Новини Україна - From-UA стосовно масового захоплення людьми фінансовими пірамідами, зокрема відомої МММ, висловив свою думку, що «соціально-економічна ситуація призвела до того, що люди не вірять банкам та державі загалом. Їм нікуди інвестувати гроші. Навіть ті мізерні гроші, які люди заробили і поклали під матрац, вже розуміють, що під 12% - це більш ризиковано вкласти в гривнях в банківську систему».

«І державі вони не вірять. Тому, - продовжив психолог, - коли з'являється така структура, яка обіцяє шалені доходи - 25-40% на місяць, то люди згодні ризикувати, щоб змінити своє соціальне становище злиднів. Вони ризикують на всі 100% і йдуть в цю структуру. Це відбувається в Росії, Україні і Білорусі, це не може відбуватися в США, де людям є, куди інвестувати».

«Інвестиції звільнені від податків. Вони можуть вкласти в гугл на ранній стадії, і стати мільйонером може навіть зубний технік. У нас такої можливості немає, тому люди використовують цей шанс, як соціальний ліфт, щоб вирватися з убогості», - упевнений фахівець.

«У держави взагалі сьогодні немає репутації. Вона на нулі. Кому сьогодні вірять люди? Януковичу не вірять, Азарову не вірять. Візьміть будь-якого політичного діяча - їм ніхто не довіряє», - вважає політичний психолог.

«Друге - люди навіть не надіються на них. Якщо раніше людей можна було обдурити передвиборними обіцянками, то сьогодні вони навіть не довірять цим людям, і, відповідно, вони їх не люблять. А людина не може жити без любові, ось вони і знаходять Мавроді і починають любити його, турбуватися про нього», - резюмував Геннадій Балашов.

www.sergey-mavrodi.com
Телефон для довідок: 097 813 2011