друкувати


На Прикарпатті лунають "перші постріли" війни "чорних піарів"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-04 10:30:40

Депутат Івано-Франківської обласної ради «фронтзмінівець» Юрій Дерв’янко, який вважається потенційним кандидатом в народні депутати України по Надвірнянському виборчому окрузі, вважає, що влада оголосила йому інформаційну війну. Про це він повідомив вчора, під час спеціальної прес-конференції в Івано-Франківську. Зі слів депутата, починаючи з січня цього року на Прикарпатті було поширено цілу низку друкованих матеріалів, викладену в яких інформація про діяльність пана Дерев’янка, він сам називає брудною і неправдивою.

Зі слів депутата, першою акцією інформаційної війни проти нього стала публікація під назвою «Жиди призначають гуцулам «єдиного кандидата», але бандерівці з цим не згідні» у газеті «Нескорена Нація», яка з’явилась в січні цього року. Як стверджує пан Дерев’янко, тоді йому і його помічникам не вдалося встановити осіб, відповідальних за вказану публікацію, а відтак і притягнути їх до відповідальності. Вдруге депутата-«фронтовика» «образили» в лютому цього року, коли в газеті «Дзвони Нації», яка видається громадською організацією «Поклик Нації», було подано посиланням на блог Вадима Гладчука статтю «Меценати – хто вони???», в якій Ю.Дерев’янка та співголови очолюваного ним благодійного фонду також виставлено у неблаговидному світлі. Цю ж статтю було оприлюднено на інтернет-сайту ГО «Поклик Нації».

Як стверджує народний обранець, сам В.Гладчук визнав на одному з інтернет-ресурсів, що ніколи такої статті не писав. На цій підставі з головним редактором газети «Дзвони Нації» Тарасом Боднаром Ю.Деревянком було домовлено про те, що лідер «Поклику Нації» зніме статтю з інтернет-ресурсу очолюваної ним організації та дасть спростування у очолюваній ним газеті. Втім, як стверджує «фронтзмінівець», Т.Боднар своїх обіцянок не виконав, оскільки подав не погоджений з ним текст спростування. Крім того, він відмовився від участі у запропонованій Ю.Дерев’янком спільній прес-конференції.

Нарешті наступним проявом «чорного піару» стосовно нього та партії «Фронт змін» загалом депутат вважає поширення в Надвірнянському районі виконаних на високому технологічному рівні листівок, в яких лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко нібито закликає усіх патріотів підтримати на виборах Ю.Дерев’янка. Сам «фронтовик» стверджує, що з Юлію Володимирівною взагалі особисто не знайомий, а поширення листівок – це, мовляв, прояви його політичних опонентів, які в такий спосіб намагаються зашкодити процесам щодо створення єдиної опозиції. Відтак, як стверджує депутат, він в порядку депутатського звернення в телефонному режимі звернувся до начальника Надвірнянського райпідрозділу управління СБУ в області, від якого вимагав встановити авторів листівки і вжити заходів щодо припинення їх поширення в Надвірнянському районі.

Сам депутат схильний звинувачувати у всіх вказаних проявах «владних опонентів і, можливо, деяких псевдоопозиціонерів», оскільки для проведення такої дискредитаційної кампанії потрібні значні фінансові кошти. «Це досить потужна організована кампанія з дискредитації «Фронту змін», його членів, мене і Володимира Грабовецького, - зазначив Ю.Дерев’янко, - Це робиться не просто так. Ця вся купа мусору: одна газета, друга, одна листівка, друга 0 це все тиражем в 30 тисяч примірників. Для цього треба кошти. Хто це фінансує? Зрозуміло, що за цим стоїть певна група людей». І цих людей, як переконаний депутат, ми за чотири місяці побачимо у вигляді кандидатів від влади на виборах.

Прокоментувати звинувачення Ю.Дерев’янка журналісти «Коломия ВЕБ Порталу» попросили наразі єдиного їх фігуранта – голову ГО «Поклик Нації» і головного редактора газети «Дзвони Нації» Тараса Боднара. Останній, зокрема, назвав усі звинувачення безпідставними і надуманими. «По-перше, - стверджує пан Боднар, - статтю «Меценати – хто вони???» було подано в газеті і на сайті ГО «Поклик Нації» з посиланням на конкретну сторінку в інтернеті, яка стала джерелом інформації. Втім, навіть не зважаючи на цю обставину, ми пішли на зустріч пану Дерев’янку, знявши статтю з сайту і погодившись оприлюднити в нашій газеті спростування. З цією метою ми запропонували пана Дерев’янку надати нам текст інтерв’ю з ним, яке б спростовувало наведені у статті факти. Натомість жодного тексту спростування нам надано не було. Єдине, що нам надали представники пана Юрія, зокрема його юрист, це було посилання на сторінку на інтернет-сайті sprotiv.org, де В.Гладчук спростовує своє авторство статті, передрукованої нами у газеті. Власне оприлюднену на вказаній сторінці інформацію нам і довелось надрукувати в якості спростування. До інших оприлюднених паном Дерев’янком фактів ані наша організація, ані редакція газети «Дзвони Нації» не причетні».

Зі слів пана Боднара, звинувачення народного обранця його обурюють і він готовий відстоювати свою честь і гідність у суді.

Автор: Сергій БІЛИЙ