друкувати


Таврійська пригода з щасливим кінцем

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-31 02:28:10

Країна під назвою «У-у-Країна»,
на двадцять першому році Належності
олігархам (від слова лежати) все більше
асоціюється з легковиком «Таврія»
(подальший випуск якого припинено),
що прямує на гору Армагеддон.

«Таврією» керував водій-каліка, який, для алібі, тобто з метою маскування своїх грабіжницьких дій, прикупив собі у послідовників Гіппократа групу інвалідності за «зелені» (практика ще з радянських часів). Автівку придбала скарбниця «У-у-Країни» у запорізьких козаків через кіпрську фірму-посередника за сто тисяч баксів, бо для наших інвалідів має бути дуже-дуже складний пакет комплектації: вектор-навігатор, коробка-автомат (калаш) та еко-глушник у багажнику для сірої маси (за аналогією нафтових веж, придбаних з переплатою у 150 млн. баксів за народні кошти для розробки чорноморського шельфу). Авто мало заздалегідь підібраний добірний інструментарій: всілякі відмички, ліхтарі нічного бачення, маски-шоу,…, для оперативного проведення очкових (21) реформ, тобто грабунків. «Таврія», в салоні якої окрім водія-каліки в законі сиділи ще його поплічники-олігархи, прямувала до відділення скарбниці, де зберігалися ще не розкрадені до кінця водіями-попередниками народні кошти. На випадок провалу операції пахан-керманич придумав версію-алібі, нібито проводилась операція «Армагеддон» задля порятунку казни від другого Ноєвого потопу, тобто від кризи, яка невпинно наближає кінець світу. Автівка, з пошкодженими гальмами в ході чергового техогляду на «ліцензованій» станції техобслуговування (право на ліцензування було виграно без правил у тендері з одним учасником), мчала авторутом*. У багажнику, який, як відомо, розміщений у передній частині мікролітражки, крадії посадили заручників (укрнарід). Вони під час сутички з будь-якою перепоною, мали слугувати Їм, тобто цим злодюжкам-керманичам, подушкою безпеки.

Якщо хтось, на Їх думку, з зони сірої чорноти, випадково потрапив би на авторут, то є автозак, який з «комфортом» відправить вас до готелю-пенітенціару. Але там ви не маєте права упасти з півметрового ослінчика, бо можете звідти одразу потрапити в Рай вже не автобаном, а окружною дорогою. Та не кваптеся, бо згідно зі сценарієм, написаним у трикутнику РАК (Рада-Адміністрація-Кабмін) треба певний час прислужити Їм, тобто тим, хто їде в салонах «Таврій» і в такий спосіб допомогти спродати все, що залишилося в У-у-Країні, а виручку надіслати в офшори.

Правила дорожнього руху, розробляли тушканчики з банки (Банкова) та затверджували в Пеклі (ВРу-у-К) за помахом руки Чортяки (Че-че..ва). Вони передбачають спеціальну їзду нашими слизькими зимовими авторутами таким чином, що жодна праведна душа не має права з’явитись ані вдень, ані вночі перед автівками. Не дай, Боже, створити перепону Їм уже сьогодні!!! Майбутні водії авто навчалися цих правил за такими передовими схемами та методологією (така собі система освіти з Табакерки, наближена до Болоньї):

  • правила вступу до школи такі, що треба «позолотити руку» очільнику;

  • навчальну програму необхідно освоювати дистанційно (окрім понеділка) на сайті EX-UA (у проміжку, коли МВС У-у-Країни його розблокує);

  • спудеї, аби їх не мучили опитуваннями, після насиченого веселощами вікенду, щопонеділка мають наповнювати для проФФесури конверт (таке собі відкупне);

  • аби випускникам не завалити підсумковий іспит перед коміССією треба для неї назбирати разом з батьками кіш «зелені»;

  • решта днів тижня, у вечірній час, слухачі школи зобов’язані відвідувати приватних репетиторів та отримати такий мінімум знань, щоб не зашкодити Їм рухатись дорогою в «Армагеддон».

Обабіч руту було налаштовано купу фото- й телеапаратури з сонце- та місяцевідбивачами-освітлювачами, аби керманичі-шоумени могли потрапили до мети без пригод. У цей прайм-час редактори й оператори Перших та Інтернаціональних аналів мали забезпечити чистий простір руту. Жодних гемороїдальних «збоченців» педутатів-зиопоціонерів на обочинах не мало бути! Аби не гавкнули зненацька! Тільки після проїзду ескорту, шоу під назвою: «Для тих, хто в багажнику», можна було продовжити.

НаЖурлісти, техПолітнологи, а особливо дуВечий шоу мали бути, зазвичай, перевіреними колядниками зі стажем, але не такі, як львівський, що не вмів тримати язик за зубами, а такі балакуни, як «озимі» гоБословські та вічно-запотребувані водії-каліки хоПівшські.

Авторут, на відміну від екзотичних для У-у-Країни автобанів, обслуговували регулювальники, різних конфесій, які радили водієві куди краще рухатися – до європростору, чи рубзони. В інваліда деколи від цього векторіалу наступала круговерть. Але коли вже скарбничка була захоплена, то старійшини-дайїсти (конституціаністи), за поданням 50-ти головомахів-радистів, на найвищому рівні, здійснили «осуд», який не підлягав оскарженню навіть перед судом Божим і стверджував, що захоплення скарбнички керманичем-інвалідом та його однокабінниками відбувалося з благочинною, для тих хто в багажнику, метою, тобто законно.

І, насамкінець, шоу завершилося авто-авіакатастрофою під горою Армагеддон. Автівка, не досягши її вершини, на величезній швидкості, майже 1 км/год, вискочила на зустрічну смугу. Зіпсовані гальма не спрацювали, а оскільки була ожеледь і не посипано підйом соляно-пісковою сумішшю, бо космічний Черно-цький перебував у довічній відпустці, «Таврія» врізалася задньою частиною у супроводжуючий її вертоліт, придбаний на тендері тією ж фірмою-посередником, яка купувала й модернізовану автівку та нафтову вежу. При цьому кабіну авто з невдахами, «на жаль», викинуло на гору Армагеддон (ближче до пекла), а багажник з заручниками, на щастя, плавно приземлився на сніжних розлогих полях Країни. Нарід уцілів. Міжнародний валютний фонд надав трильйонну безпроцентну позику Країні бо «Об’єднана опозиція» провела на чесних виборах до ВРУ 301 депутата, на чолі з ТЮЛЮ, яких, за помахом руки, але вже американа Об-ми було звільнено, корупцію подолано, кожному заручникові виплачено по мільйону доларів (з страхових внесків), а СтерШу та сеКильов закрили свої програми до ліпших, для них, часів…

Р.S. Не всім сподобаються метафори про «Таврію» на авторуті. Але ж треба якось швидше, не блукаючи 40-років степами, сісти Громадянину України за кермо новоствореного автомобіля «Запорожець S-класу» з справними гальмами і з задоволенням перетнути автобаном Україну від Львова до Луганська! Чи не так, мої співвітчизники?

______________________________________________________________________________________________

*Авторут (франц.)- автобан

Автор: Ігор КОЛОМИЙКА