друкувати


Регулярне вживання шоколаду у помірних дозах допомагає схуднути

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-29 02:45:34

Дослідження Беатріс Голомб з Університету Каліфорнії (США) показало: у помірних дозах шоколаду міститься оптимальна концентрація з'єднань, що змінюють метаболізм, підвищують енергоефективність клітин і знижують кількість калорій, що йдуть саме в жир.

Учені вже не раз говорили про позитивний ефект шоколаду. Зокрема, вважається, що він знижує ризик серцево-судинних проблем, знижує тиск, "шкідливий холестерин" і підвищує чутливість до інсуліну.

Аналіз більше 1000 здорових людей, чий Індекс маси тіла різнився від 17 (недостатня маса тіла) до 50 (вище 30 діагностується ожиріння), довів: люди, що споживали шоколад на тиждень п'ять і більше раз, мали Індекс на один пункт нижче, ніж особи, що взагалі не любили шоколад. Причому, першій групі вдавалося в цілому споживати менше калорій.

З чого був зроблений висновок: у шоколаді міститься якесь з'єднання, що дозволяє ефективніше використовувати калорії, що надходять. Можливо, секрет криється в епікатехині - природному компоненті какао-бобів. Невелика кількість цього з'єднання дозволяла мишам пробігати на 50% більше, а у людей - відновити пошкоджені мітохондрії (енергетичні фабрики клітин).

Згідно з теорією вчених, какао допомагає підсилити і збільшити число мітохондрій у клітинах. Плюс, шоколад знижує показники клітинного стресу, що загрожує набором калорій (в екстремальних умовах організм починає запасати жир). На думку вчених, для людини ідеальний варіант - п'ять грамів темного шоколаду з вмістом 60-70% вмістом какао.

Джерело: Освітній портал