друкувати


Сидячий спосіб життя чинить руйнівну дію на організм

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-29 11:10:58

Сидячий спосіб життя чинить настільки руйнівну дію на організм людини, що навіть фізичне навантаження не може компенсувати це. Подібної позиції дотримуються багато фахівців. Наприклад, на підтримку цієї теорії виступають співробітники Університету Квінсленда (The University of Queensland, Австралія).

Схожі висновки роблять і фінські експерти у своєму останньому дослідженні. За їх словами, тривалі періоди бездіяльності, не дивлячись на фізичну активність, включену в розпорядок дня, підвищують ризик розвитку смертельно небезпечних хвороб.

Коли м'язи довгий час знаходяться у неактивному стані, метаболізм жирів змінюється у гірший бік, йдеться в статті Університету Ювяськюля (Фінляндія), що вийшла на сторінках Scandinavian Journal of Medicine&Science in Sports.

Дослідники порівнювали стан груп жінок і чоловіків протягом двох днів. У перший день учені включили в розпорядок певну фізичну активність, а в другий день взагалі не було занять.

Отже, хоча 30-150 хвилин тренувань в перший день збільшували енерговитрати, вони не знижували показники бездіяльності м'язів. У цілому, м'язи були неактивні приблизно в 70% від всього часу, незалежно від того, чи тренувалася людина цього дня.

Джерело: Освітній портал