друкувати


В.Стасюк: Напрямок головного удару в медицині в Івано-Франківську обрано невірно

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-28 09:45:23

Міська влада Івано-Франківська невірно обрала напрямок прикладення головних зусиль у сфері медицини, - вважає депутат міської ради обласного центру, директор Івано-Франківського медичного коледжу Володимир Стасюк.

На його думку місту не варто витрачати кошти на придбання дорогого і складного лікувального обладнання, на кшталт ангіографа. Зі слів депутата, таке обладнання повинно бути в обласних установах і використовуватись для безкоштовного лікування усіх мешканців області.

Натомість пан Стасюк пропонує перш, ніж вкладати великі суми грошей у стаціонари і придбання дорогого обладнання, створити потужну діагностичну базу, яка б дозволила на ранніх стадіях діагностувати захворювання, що в свою чергу зменшило б навантаження на стаціонарні лікувальні заклади, куди люди нерідко звертаються із запущеними хворобами.

Втім, за словами депутата, досягнути високих показників у виявленні захворювань на ранніх стадіях в поліклінічних умовах можна лише тоді, якщо громадяни матимуть можливість здати усі аналізи безкоштовно.