друкувати


Поява "пивного живота" більше пов'язана зі вживанням міцних напоїв, ніж пива

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-27 12:10:25

Поява "пивного живота" більше пов'язана зі вживанням міцних напоїв, ніж пива, вважають учені з Сальгренської академії в Гьотеборзі (Швеція). Такого висновку вони дійшли, проаналізувавши результати дослідження, проведеного з 1994 по 1999 рік за участю 1135 чоловіків і жінок у віці від 37 до 62 років.

Керівник проекту доктор медицини Сальгренської академії Інгрід Ларссон розповіла, що в ході спостережень за учасниками дослідження не вдалося виявити прямого зв'язку між вживанням пива і розміром талії, причому, як у жінок, так і у чоловіків.

"Тим часом був встановлений взаємозв'язок між об'ємом талії, іншими параметрами надлишкової ваги і вживання міцних спиртних напоїв, - заявила вона. - Виходячи з цього, ми і дійшли висновку про те, що "пивний живіт" виникає не стільки від пива, скільки від міцних напоїв".

За її словами, в основі виникнення "пивного живота" лежить кількість спожитих калорій. У спирті їх більше, ніж у вині та пиві. Свою роль грає і психологічний стан, і спосіб життя осіб, що "випивають". Як свідчить практика, частіше спиртне споживають схильні до сильних стресів люди. Вони ж і частіше неправильно харчуються, що позначається на об'ємі талії.

Втім, як відзначила Ларссон, на жінок алкоголь впливає інакше, ніж на чоловіків - перші швидше худнуть від спиртного, ніж набирають вагу. Все ж на питання, чи може жінка схуднути, випивши пляшку вина, Ларссон відповіла негативно.

Експерти з Сальгренської академії підкреслили, що поки що "механізм" дії спиртного на об'єм талії остаточно не виявлений і будуть потрібні додаткові дослідження для розгадки таємниці "пивного живота".

Джерело: Освітній портал