друкувати


Світова організація охорони здоров'я назвала вегетаріанство хворобою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-26 04:45:07

Світова організація охорони здоров'я (СООЗ) опублікувала розширений список розладів і психічних захворювань, що підлягають лікуванню: до списку хвороб додали вегетаріанство, які включені фахівцями СООЗ до групи розладу звичок і потягів F63.8.

Однією з головних причин, що спонукали експертів віднести ці дієти до захворювання стала звістка про сім'ю сироїдів з міста Малага (Іспанія), в якій батьки довели своїх дітей до стану коми, обмежуючи строгою дієтою. Діти були ледве врятовані завдяки сусідам, що вчасно зреагували на ситуацію і звернулися за медичною допомогою. Батьки були відправлені до психіатричної клініки для проходження курсу примусового лікування і позбавлені права тимчасово бачитися з дітьми.

Американська асоціація дієтологів не зовсім згодна з радикальною думкою СООЗ. Вони переконані, що дотримання правильно збалансованої дієти благотворно впливає на здоров'ї людини, забезпечуючи організм всіма необхідними елементами. Психічний розлад відомий в науці як патологічна пристрасть до здорового способу життя (орторексія) давно став предметом занепокоєння для медичних фахівців.

Джерело: Освітній портал