друкувати


М.Олінійчук: Основне завдання онкології - профілактика ракових захворювань

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-19 05:45:10

Минулої п'ятниці у місті Яремче відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція на тему: «Роль сучасних методів діагностики онкологічних захворювань в персоніфікації лікування».

«Плідної праці та якнайкращих вражень від весни у Карпатах» колегам - учасникам конференції побажав начальник головного управління охорони здоров`я облдержадміністрації, депутат обласної ради Микола Олінійчук.

А учасниками конференції були вчені-онкологи з різних регіонів, зокрема академік національної академії наук України, професор, доктор медичних наук В.Чехун, члени Проблемної комісії з онкології: професор, доктор медичних наук О.Попович, професор кафедри онкології Донецького національного медичного університету ім. Горького, завідувачі кафедр онкології та завідувачі факультетів післядипломної освіти вищих медичних навчальних закладів України, а також практичні лікарі онкологи з різних куточків України, спеціалісти онкологи обласних та районних установ. Всі учасники отримали відповідні сертифікати.

Відбулися пленарні лекції на теми: «Складові системної біології як основа діагностики та терапії онкологічних хворих», «Сучасні методи лікування раку грудної залози», «Сучасна хірургія органів черевної порожнини», «Природа і новітня класифікація лімфоїдних пухлин», «Роль циркулюючих пухлин клітин в персоніфікації протипухлинної терапії»; «Рак шлунка, можливості діагностики, перспективи лікування», «Сучасні можливості покращення ефективності лікування метастатичного колоректального раку», «Прогресивні технології в хірургії пухлини головного мозку», «Проблеми в діагностиці і лікуванні меланоми шкіри».

«Проблеми онкології в Україні вельми актуальні, - вважає начальник головного управління охорони здоров'я Микола Олінійчук, - Тому така представницька конференція - це якнайкраща можливість ознайомитися з новими підходами до проблем ракових захворювань, до їх діагностики та лікування, і, що головне, застосувати здобуті знання на практиці».

За словами Миколи Олінійчука, основні завдання онкологічної служби у світі, в тому числі в Україні та Івано-Франківській області зокрема, тотожні. Це, в першу чергу, профілактика ракових захворювань, своєчасне виявлення передракових станів та ранніх проявів захворювання, ну, й звичайно, сучасні методи діагностики і лікування. Медики Івано-Франківщини «поставили перед собою ці завдання і вживають всіх заходів , щоб покращити роботу онкологічної служби області».

«Науковцям та практикуючим онкологам потрібно частіше збиратися для того, щоб розробляти методи, які допоможуть застерігати та профілактикувати онкопатологію, – зазначив академік НАН України, професор, доктор медичних наук Василь Чехун. - Адже існує золоте правило – хворобу в стократ легше попередити, аніж лікувати».

Всеукраїнська конференція онкологів відбулася у Яремче за сприяння Міністерства охорони здоров'я України, Івано-Франківського національного медичного університету, Головного управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації та Івано-Франківського клінічного онкологічного диспансеру.

Довідково: Івано-Франківський клінічний онкологічний диспансер готує приміщення для монтажу комп’ютерного томографа від Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА