друкувати


Овочі та фрукти допоможуть стати привабливими

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-16 10:45:32

Найкращий спосіб освіжити колір обличчя після осінньо-зимового періоду - включити в щоденний раціон овочі й фрукти червоного та жовтого кольору. Всього декілька тижнів такого харчування, і ваше відображення у дзеркалі сяятиме красою і здоров'ям, стверджують британські вчені.

У дослідженні, організованому представниками Сент-Ендрюського університету (University of St Andrews, Велика Британія), взяли участь 35 студентів. Протягом шести тижнів вони активно споживали червоні й жовті овочі та фрукти. Для чистоти експерименту всім учасникам було заборонено відвідувати солярій і користуватися автозасмагою.

Виявилось, що навіть шести тижнів подібної дієти досить, щоб радикально змінити обличчя змучених академічним навантаженням студентів. За словами вчених, таємниця криється в каротиноїдах - натуральних пігментах, яких вдосталь у моркві, солодкому перці, томатах, гарбузі. На каротиноїди також багаті дині, персики, абрикоси, нектарини, рожеві грейпфрути, мандарини і кавуни.

Раніше дослідження, проведене вченими того ж університету, довело, що навіть незначні позитивні зміни кольору обличчя роблять людину привабливішою для протилежної статі.

Джерело: Освітній портал