друкувати


Більше половини українців найбільше турбують ціни на продукти та комунальні послуги

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-15 01:10:06

Більше половини українців найбільше турбують проблеми зростання цін на харчові продукти та комунальні послуги. Про це свідчать результати дослідження Київського міжнародного інституту соціології, яке було проведено в лютому 2012 року.

З'ясувалося, що більше 50% з опитаних бояться зростання цін на харчові продукти та комунальні послуги, 34% бояться втрати роботу, а  32% - несвоєчасної виплати зарплат та пенсій.

Втрата здоров‘я турбує 30% з числа респондентів, поглиблення економічної кризи – 27%.

За зростання корупції переймається 27%, за розгул злочинності і за долю рідних та близьких переймається 20% та 19% опитаних відповідно.

Найменше українців турбують  територіальні претензії з боку країн-сусідів України (3%), поглиблення співпраці з Євросоюзом (3%), міжцерковні проблеми (2%) і співпраця України з НАТО (1%).

За регіональним розподілом, зростання цін на харчові продукти та комунальні послуги більше турбує мешканців Сходу (65% та 59%) та Півдня (64% та 60%) регіонів; у Центрі зростанням цін на харчові продукти стурбовані 55%, на комунальні послуги – 50%, на Заході - 50% опитаних.

Було опитано 2031 респондент, що мешкають в усіх областях України (включно з містом Києвом) та в Криму за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років. Статистична похибка вибірки  не перевищує 3.3%.

Джерело: ТСН