друкувати


За два місяці до бюджету Івано-Франківської області надійшло понад 710 млн грн

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-15 02:30:30

За січень-лютий до зведеного бюджету області зібрано 710,7 млн грн податків і зборів. Обсяг надходжень до державного бюджету склав 448,9 млн грн, в тому числі платежів до загального фонду – 430 млн грн, заплановані бюджетним розписом показники виконано на 102,3% та 107% відповідно.

Як зазначає прес-служба ДПА в області, в розрізі основних доходних джерел державного бюджету рівень виконання складає: податку на додану вартість – 112,8% (додатково надійшло 9,5 млн грн); податку на прибуток – 142,2% (понад план надійшло 31,6 млн грн).

Місцеві бюджети за січень-лютий отримали 261,8 млн грн. Затверджені відповідними місцевими радами показники доходної частини бюджетів виконано на 113,3%, або плюс 30,7 млн грн. Проти відповідного періоду минулого року доходи місцевих бюджетів зросли на 7,3 млн грн, (плюс 22,1%).

Спираючись на результати оперативного моніторингу економіки області, податківці кажуть, що виконання поставлених завдань досягнуто «завдяки створенню сприятливих умов для зростання добровільної сплати податків, вдосконаленню адміністрування ПДВ та упередженню удаваної збитковості окремими підприємствами».

За словами начальника ДПА в області Віктора Рахміля, загалом динаміка податкових зборів свідчить, що фінансування соціальних ініціатив Президента України, озвучених 7 березня під час розширеного засідання Кабінету Міністрів,щодо підвищення рівня життя незахищених верств населення, «не призведе до посилення фіскального тиску та не потребує екстрених заходів для стрімкого збільшення зборів до бюджету».

Довідково: За січень-лютий до державного бюджету надійшло 27,9 млрд грн, що на 1,7 млрд грн. більше, ніж на початку минулого року.

У тому числі відзначається підвищення надходжень з основних податків. Майже 11,5 млрд грн склали надходження податку на прибуток (на 1,8 млрд більше показників 2011 року). Податку на додану вартість надійшло 12,9 млрд грн – минулорічні результати перевищені на півмільярда гривень. Планові завдання Мінфіну перевиконані. На думку фахівців ДПС, моніторинг фіксує стабільний розвиток економіки з перспективою повільного зростання. За скоригованими прогнозами, податкові надходження дещо перевищать заплановані показники, в основному – внаслідок подальшої детінізації економіки. Витрати держави на виконання запропонованих заходів оцінюються у 16 млрд грн.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА