друкувати


Івано-франківські теплоенергетики боргують 72 мільйони

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-15 09:30:11

72 мільйони становить заборгованість ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» по розрахунках за енергоносії. Про це розповів днями директор підприємства Руслан Гайда.

З його слів, в січні місяці його підприємством було спалено газу на суму 34 мільйони гривень, в лютому – на 36 мільйонів гривень, а від початку березня по даний час – 5,5 мільйонів кубічних метрів газу на загальну суму близько 11 мільйонів гривень.

При цьому теплоенергетикам вдалося повністю погасити борги за жовтень, листопад та грудень місяці 2011 року. За січень 2012 року, як стверджує пан Гайда, наразі зберігається заборгованість у сумі близько 10 мільйонів гривень, проте підприємству дозволили відтермінувати виплату цього боргу.

«За лютий цього року, – розповідає головний теплоенергетик Івано-Франківська, – ми будемо розраховуватись у квітні».

Проблемним залишається вирішення питання відшкодування різниці у тарифах. Для населення така різниця відшкодовується на 71 %, а для комерційних структур – на 11 %.

Втім, Р.Гайда переконаний, що мешканці таки сплатять необхідні 70 мільйонів гривень і підприємство зможе повністю розрахуватись за спожитий газ.

Оптимізм керівника поділяє і перший заступник Івано-Франківського міського голови Зіновій Фітель, який подякував Р.Гайді за те, що очолюване ним підприємство найстабільніше з усіх обслуговуючих компаній пережило зимовий період.

Автор: Сергій БІЛИЙ