друкувати


Під час депресії не варто вдягати джинси

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-14 02:45:56

Регулярне вбирання у звичайні сині джинси може свідчити про депресію, з'ясували вчені з університету Хартфордшира.

Згідно їх дослідженню, в пригніченому стані більше половини учасників експерименту надягали прості сині джинси. Лише третина опитаних одягали джинси, будучи у піднесеному настрої, ідеться в результатах дослідження, опублікованих на сайті університету.

Дослідженням керувала професор Карен Пайн, автор книги "Зроби що-небудь нове".

"Далеко не на всіх джинси виглядають виграшно. Вони часто погано скроєні і не підкреслюють фігуру. Джинси дають сигнал: людину не сильно хвилює її зовнішній вигляд. Люди в стані депресії дуже часто втрачають інтерес до того, як вони виглядають, вони не хочуть виділятися. Так що кореляція між депресією і носінням джинсів зрозуміла", - говорить Пайн.

На думку психологів, між вибором одягу і настроєм присутній тісний зв'язок. Згідно їх припущенням, при депресії потрібно частіше носити речі, які асоціюються із щастям.

"Ми з'ясували, що одяг не просто впливає на інших, він відображає наш настрій і впливає на нього. Багато жінок під час дослідження повідомляли, що їх настрій змінювався в залежності від того, які речі вони носили. Це демонструє психологічну силу одягу і те, як правильний вибір речей може вплинути на людське щастя", - повідомила Пайн.

Джерело: ТСН