друкувати


Лише 5-10% студентів івано-франківських вишів замислюються про роботу під час навчання

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-12 06:10:12

Про це повідомила сьогодні, під час презентації проекту «Знай і захищай свої трудові права: подбай про своє майбутнє!» директор Івано-Франківського обласного молодіжного центру праці Леся Аронець.

З її слів, лише 5-10 % студентів прикарпатських вишів замислюються про свою кар’єру під час навчання на четвертому – п’ятому курсах.

«Здебільшого, – розповідає пані Аронець, – випускники починають думати про кар’єру лише отримавши диплома».

Як стверджує директор молодіжного центру праці, переважна більшість молодих людей, які щойно закінчили наші місцеві університети, приходять до очолюваної нею структури з переконанням, що їм одразу знайдуть хорошу роботу за фахом, з зарплатнею не меншою, як 2 тисячі гривень, не маючи при цьому ані досвіду роботи, ні необхідних знань, ані вміння себе подати.

Зовсім інша ситуація, за словами Л.Аронець – у столиці і взагалі у великих містах, життя в яких просто таки змушує студентів працевлаштовуватись ще за навчання у виші.

«Робота на 2-4 тисячі гривень на місяць, – продовжує жінка, – для студента це нормально, але, отримавши диплом, вони вже мають, що показати працедавцю, можуть себе подати».

Автор: Сергій БІЛИЙ