друкувати


На скільки "схудне" чоловічий гаманець 8 березня

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-08 12:30:05

Хочете зробити жінці свято – подаруйте квіти. Слабка половина людства точно залишиться задоволена таким знаком уваги. Троянди, тюльпани, гвоздики, хризантеми – букети з цих квітів можна побачити у руках чи не кожного коломийця, який залишає квітковий ринок з посмішкою та спорожнілим гаманцем на декілька десятків гривень. Так уже склалося, що ціни на товари, які користуються попитом, завжди зростають. У народі навіть жартують, що Міжнародний жіночий день – це перш за все свято для флористів.

«Коломийські ВІСТИ» вирішили дізнатися цінову політику на «живі» подарунки до найголовнішого березневого свята.

На прилавках квіткового ринку міста Коломиї можна побачити чималий вибір квітів, які відрізняються своїм забарвленням, формою та особливою красою, притаманною лише відповідному видові квітів. Правда, ціна на такі подарунки помітно коливається. Тому майже сотню гривень витягне ця краса з чоловічого гаманця. Звісно, якщо чоловік придбає лише одну квітку чи гілочку, то це свято вдарить по кишені менше.

7 березня на квітковому ринку було людно, але значну частину коломийців, які вирішили придбати «живий» подарунок до свята, складали жінки. Хоча флористи стверджують, що така тенденція спостерігається лише у цей день, бо жінки вітають своїх подруг і колег. Зате 8 березня квіти купують виключно чоловіки, найчастіше замовляючи троянди і тюльпани. Продавці розповідають, що вартість квітів практично зросла вдвічі, адже й постачальники підвищили ціни. Зокрема, вартість тюльпану станом на середу, 7 березня, складала вісім гривень, а на троянди коливається залежно від розміру стебла – 12-18 гривень. Гвоздика цьогоріч «збіднить» гаманець чоловіка на 9 гривень, хоча, за словами флористів, її купують нечасто, бо багато людей до неї ставиться скептично, хоча ця красуня символізує відданість. У Франції жінки, які випроводжали чоловіків у море, пришпилювали її до одягу на знак того, що чекають повернення коханого. Однак у Коломиї рідко хто надає значення символіці - найчастіше купують квіти за зовнішнім виглядом та яскравим забарвленням. Якщо знайдуться охочі подарувати жінці у свято найвеснянішу квітку – підсніжник, то прийдеться добряче пошукати, адже у зв’язку з погодніми умовами ними ринок не рясніє.

На квітковому ринку вибір великий, правда, такі дарунки тішать недовго. Продавці квітів розповідають, що люди просто неправильно доглядають за квітами. Вони вірять у прикмету: мовляв, якщо дарувати квіти від щирого серця, то вони довше тішитимуть жінку.

Багато чоловіків хочуть, аби рослини простояли у представниць чарівної половини людства цілий рік, тому дарують на Міжнародний день жінки і вазони. Серед найпопулярніших з них азалії, примули, крокуси. Ціна на красу в горщиках зросла в середньому на 5-10 гривень.

Як зазначають флористи, тішити своїх рідних і коханих квітами потрібно не лише у жіноче свято, але й у будь-який день року, і немає жодного значення, чи це граціозна троянда чи скромна ромашка. Як казав один мудрець, «жінці головне увага». Тому даруйте квітучу красу не тільки у свята, але й робіть яскравішими жіночі будні.

Тижневик «Коломийські ВІСТИ» вітає усіх коломиянок з найромантичнішою порою року, пробудженням душі, нових надій, щирого кохання, весняного настрою та сонячних посмішок! Не забуваймо, що дарувати свою любов, можна не лише у святковий час, а й кожного дня, від чого свято ніколи не закінчуватиметься.

Автор: Оксана ОСТРОВСЬКА