друкувати


Івано-Франківське теплокомуненерго щомісяця витрачає близько 100 тис грн на зарплату керівництву

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-08 10:10:13

Штати адміністративно-управлінського персоналу основних івано-франківських комунальних підприємств, таких як КП «Івано-Франківськводоекотехпром» і ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», невиправдано роздуті, – переконаний лідер громадської організації «Народний контроль» Михайло Вінтоняк.

З його слів, на сьогоднішній день на КП «Івано-Франківськвордоекотехпром» працює 727 працівників. З них 106 – адміністративно-управлінський персонал, в тому числі 6 директорів.

Така ж ситуація на ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», де кількість управлінського персоналу становить 89 осіб, в тому числі шість заступників і три заступника головного інженера. Оклади керівників теплокомуненерго та водоканалу, за словами «народного контролера», становлять відповідно 7100 та 7080 гривень. Якщо додати до цього усі надбавки і премії, виходить сума, яка в 10-15 разів перевищує мінімальну зарплату. Не сильно поступаються цим цифрам і зарплати заступників керівників, у яких, за словами пана Вінтоняка, оклади становлять в середньому 5 тисяч гривень.

В результаті, – зазначає голова «Народного контролю», – Теплокомунерго близько 100 тисяч гривень щомісяця витрачає на виплату зарплат керівнику і його заступникам, а кредиторська заборгованість Водоекотехпрому становить 14878 тисяч гривень.

Вирішити проблему, на думку громадського активіста, можна лише радикальними закладами, як-от: скороченням втричі штату адміністративно-управлінського персоналу комунальних підприємств та забороною виплачувати їм премії, якщо очолювані ними підприємства мають заборгованість щодо сплати податків та пенсійних зборів, а також якщо на підприємстві втрати води чи тепла становлять більше 10 відсотків, або перевитрати газу чи електроенергії більше одного відсотка.

Автор: Сергій БІЛИЙ