друкувати


На колегії Івано-Франківської ОДА говорили про зарплатні борги та сільське господарство

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-06 11:30:55

Боротьба з зарплатними боргами, залучення інвестицій та підготовка області до весняно-польових робіт. Такими були головні теми засідання колегії Івано-Франківської ОДА. Зокрема щодо проблемної виплати зарплати, то загальна сума невиплат склала майже 8 мільйонів гривень. 43% з цієї суми становлять борги економічно активних підприємств. Позитивним у цій ситуації є те, що серед боржників залишилися тільки три держустанови.

Ситуація з інвестиціями тішить. В минулому році в область надійшло 174 млн доларів, які вклали у розвиток виробництва. Це дозволило створити близько тисячі нових робочих місць. Традиційно багато надійшло коштів від заробітчан з-за кордону.

Щодо майбутньої весняно-польової кампанії, то тут, запевнили чиновники, проблем немає. Сильні лютневі морози не завдали значної шкоди озимим. Пересіяти потрібно лише близько 10% зернових. Також область більш ніж на 100% забезпечена насіннєвими матеріалами. Вони будуть розповсюджуватись на ярмарках.

Ціни на таких сільськогосподарських ярмарках, запевнив Василь Брус, будуть дешевшими від ринкових.Також на колегії зачепили проблему впровадження винаходів місцевих науковців безпосередньо у виробництво. Чиновники дійшли до висновку – цей ресурс не використовується у повному обсязі. Тож у березні проведуть дні відкритих дверей у ВУЗах, учасниками яких мають стати керівники районів та управлінь. Після цього організують підсумкову наукову конференцію.

Джерело: Радіо «Західний полюс»