друкувати


Дні відкритих дверей покращать співпрацю між господарниками і науковцями

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-04 01:14:36

Існуючий науковий потенціал прикарпатських вишів та дослідницьких центрів не використовується раціонально, – вважає очільник Прикарпаття Михайло Вишиванюк, який висловив свою позицію з даного приводу під час суботнього засідання колегії Івано-Франківської ОДА.

На його думку сьогодні необхідно вживати невідкладних заходів щодо покращення співпраці між наукою і галузями народного господарства.

З цією метою губернатор доручив ректорам прикарпатських вишів провести найближчим часом дні відкритих дверей для голів райдержадміністрацій та начальників галузевих управлінь органів місцевої виконавчої влади.

«На це піде близько двох тижнів, – зазначив пан Вишиванюк, – і десь всередині березня місяця місяця проведемо наукову конференцію лише не зі звітом університетів, а поставимо питання: що будемо робити протягом року у форматі співпраця господарство – наука. Маємо великий науковий потенціал, який використовується нераціонально».

Раніше провести науково-практичну конференцію, на яких науковці прикарпатських університетів відзвітувались би за свої наукові здобутки, голові ОДА пропонував професор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, голова координаційної ради з питань інноваційної діяльності Віктор Дмитренко.

Автор: Сергій БІЛИЙ