друкувати


"Зустрічі бджолярів в Карпатах"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-02 04:10:04

В суботу, 25 лютого, відбулося третє, чергове засідання організаційного комітету по проведенню всеукраїнського зльоту бджолярів, яке повинно відбутися 27-29 квітня 2012 року в місті Долина.

Дане засідання відрізнялося від усіх попередніх тим фактом, що до попередньої групи виявили бажання долучитися представники «Долинського товариства пасічників». Відрадний факт, оскільки ця масова організація з славною історією та традиціями, до цього суботнього дня залишалася осторонь, даючи можливість ініціаторам самим проводити діяльність. Проте, розуміння важливості події і почуття відповідальності за імідж рідного міста та краю пересилила внутрішню недовірливість, і поважна делегація в складі голови «Долинського товариства пасічників» пана Дмитра Мельника, шанованих долинських пасічників пана Мирослава Гаразда та пана Євгена Замерлова у супроводі пана Анатолія Павленка прибула в конференц-зал Долинського бізнес-центру для того, щоб взяти участь в роботі оргкомітету.Прибув на захід також голова асоціації розвитку бджільництва «Галичина» Богдан Миколайович Паркулаб.

Одним словом, компанія підібралася та, що треба. А якщо додати, що засвідчити свою повагу і запевнити комітетчиків у повному сприянні і допомозі в проведенні заходу прийшов голова Долинської районної державної адміністрації Олександр Криницький, то можете бути певні, шановні читачі, що всі передумови для проведення заходу на найвищому якісному рівні створені. А захід повинен бути знаковою подією в житті району і міста, адже в його роботі станом на кінець лютого виявили взяти участь вже більше 150 бджолярів з усієї України, включаючи наших південних та східних братів, а також делегації з Польщі, Словаччини, Росії та Молдови. До поширення інформації про захід долучилися майже всі спеціалізовані видання. А що ще треба для створення позитивного іміджу міста і району? Правильно, не тільки повідомити про захід, але провести його на відповідному рівні.

От саме вирішенню цього завдання і присвятили три з половиною години свого вільного суботнього часу півтора десятка сивочолих і не дуже досвідчених молодих бджолярів, а також просто ініціативних жителів міста, яких без сумніву можна безперечно вважати патріотами в кращому розумінні цього слова.

У відповідності до порядку денного розглядалися питання: про погодження тем лекцій і кандидатури виступаючих, про поширення пресрелізів, про затвердження зразків промоційної продукції, про вибір туристичних маршрутів для учасників заходу і багато інших важливих питань.

Оргкомітет, під керівництвом Миколи Осташевського, головного редактора журналу «Український пасічник» скрупульозно розглядав кожне питання, адже в організації такого масового заходу, дрібниць не буває, а якість його прямопропорційно залежить від часу, потраченого на його підготовку. Залишається лише додати, що в цілому нарада відбулася в позитивному та конструктивному руслі. Невеликі розбіжності в поглядах на те чи інше питання вирішувалися полюбовно, а загальне налаштування на роботу, особливо після приєднання представників товариства, вселяє неабияку надію на те, що «Зустрічі» відбудуться на високому організаційному та професійному рівні. Робота продовжується. Наступне засідання заплановане на 31 березня.

P.S. Одним з питань, які розглядалися на засіданні, було затвердження зовнішнього вигляду різних типів друкованої продукції. Для учасників зльоту, а також туристів, які прибудуть на захід, буде запропоновано «Медову карту Долинщини», а також звертаємося до усіх бджолярів краю: якщо Ви зацікавлені, щоб інформація про Вашу пасіку, Вашу продукцію була розтиражована – звертайтеся в туристично-інформаційний центр «Бойківщина», контактна особа Наталя Яремій або Катерина Ортинська. Телефон 2-52-30.

Джерело: www.rada.dolyna.info