друкувати


З гастролями в Івано-Франківську — Коломийський театр

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-01 04:30:53

Її мораль – це відсутність будь-яких моральних норм і принципів, якщо справа стосується її особисто або членів її сім’ї. Коли вона дізнається, що служниця Ганка вагітна і батьком дитини є її улюблений син Збишко, то в хід ідуть абсолютно аморальні речі…

І в цьому вчора могли переконатися мешканці та гості обласного центру під час перегляду трагікомедії Габріелі Запольської «Мораль пані Дульської» у виконанні акторів Коломийського академічного обласного українського драматичного театру імені Івана Озаркевича. Режисер-постановник і сценограф спектаклю — відомі польські митці Мірослав Сєдлер і Пьотр Масловский. До речі, це перший міжнародний проект в репертуарі озарківчан.

Враженнями від вистави ділиться народний артист України Володимир Нестеренко і директор академічного обласного театру ляльок ім. Марійки Підгірянки, заслужений працівник культури України Роман Братковський:

Коломийці вже запропонували глядачеві обласного центру притчу «Земля» Ольги Кобилянської і трагікомедію «Мораль пані Дульської» Габріелі Запольської. Сьогодні в обласній філармонії, де й проходять гастролі одного із найстаріших театрів України, — комедія «Фараони» Олексія Коломійця.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК