друкувати


Як виглядає комунальна реформа на прикладі прибирання будинків?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-03-01 02:30:08

Як виглядає комунальна реформа на прикладі прибирання будинків? Сходові клітки та коридори домів, які обслуговує Єдиний Розрахунковий Центр, вже близько місяця очищають не працівники ЖЕО, а приватні фірми. Типове наведення ладу виглядає так — одразу двоє чоловік замітають і миють сходові клітки. Обов’язковим є вологе прибирання — підлоги та стін.

Щоправда не всі мешканці виявилися готовими до таких нововведень. Труднощі у технічних працівників виникають при спробі набрати води. Аби у мешканців не було сумнівів щодо якості і циклічності прибирання, приватні надавачі послуги щоразу особисто їм звітують.

Пересічні івано-франківці комунальну реформу сприймають по-різному. Адже напередодні її введення була відкоригована квартплата. Для декого вона збільшилася, що викликало справедливе нарікання. Інші люди втішені, що в місті нарешті взялися за якісне прибирання.

Нині в Івано-Франківську прибирають під'їзди, вулиці та наводять лад у підвалах домів близько двадцяти приватних структур. Це 90% від усіх надавачів комунальних послуг в місті. І лише 10% на ринку відведена ЖЕО №9.

Джерело: Радіо «Західний полюс»