друкувати


Івано-франківські депутати показали потенційному інвестору, як вміють сваритися

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-29 03:30:48

Депутати міської ради показали потенційному інвестору, як вміють сваритися. Це сталося напередодні розгляду питання про сприяння французькій компанії «Сен-Гобен» в побудові заводу на території міста.

Зокрема в комісії з питань підприємництва повідомили, що проект рішення не пройшов її розгляд. Адже у профільній групі не знали про дане питання. У цій ситуації голова комісії звинуватив більшість.

Натомість секретар міськради, котрий організовує її роботу, зазначив, що вчасно повідомив усіх голів комісій про порядок денний. Відтак Руслан Марцінків натякнув на погану організацію саме в комісії підприємництва. Зокрема питання про інвестора обговорили «бюджетники».

Незважаючи на суперечку, проект інвестора таки заслухали. Міжнародний багатопрофільний концерн Сен-Гобен планує за 50 млн. євро побудувати завод з виробництва гіпсокартону. Він буде екологічно чистим, і щороку поповнюватиме бюджет на майже 90 мільйонів гривень. До того ж тут створять як мінімум 130 нових робочих місць.

За сприяння міської ради завод можуть запустити вже у 2015 році. Обранці дали добро на початок пошуку відповідної ділянки у зоні Хриплинського промвузла.

Джерело: Радіо «Західний полюс»