друкувати


Лікарі радять передчасно не скидати верхнього одягу та головних уборів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-25 11:10:04

Українські лікарі радять передчасно не скидати верхнього одягу та головних уборів. Потепління на вулиці створює сприятливі умови для поширення вірусних інфекцій, які можуть обернутися серйозною проблемою для людини, йдеться в сюжеті ТСН.

Фахівці застерігають: нерви слід особливо берегти саме навесні. Запалення трійчастого нерва лікарі здавна негласно називають "синдромом непокритої голови". Оманлива погода та людська недбалість можуть обернутися серйозними проблемами для здоров'я, кажуть вони.

"Враховуючи погодні умови, холод, зниження вітамінізації їжі – це викликає почастішання захворювань обличчя", - констатує рефлексотерапевт Володимир Бихунов.

Пацієнтів у нього із наближенням весни помітно більшає. До зони ризику потрапляють уже хворі на застуду та грип. "Після хвороби тривалої, пренесенного грипу, діангонстували запалення трійчастого нерва", - каже пацієнтка Світлана Макаренко.

Невралгія трійчастого нерва та неврит лицевого нерва вимагають серйозного медикаментозного лікування і вчасної діагностики. Допомагає і голкотерапія. За один сеанс людина може витримати десятки уколів спеціальних голок. Головне вцілити у правильні точки. Боляче, але якщо не лікувати – можна догратися навіть до інвалідності.

"Відбувається травматизація нерва і зокрема страждає оболонка нерва, вона дуже ніжна. Людина вмивається, приймає їжу, робить будь-яке роздратування, котрі сприймаються нервами, як больові", - пояснює лікар-невролог Валентина Колерова.

Щоб не довелося все це терпіти, спеціалісти рекомендують уважно стежити за ротовою порожниною. Адже хворі зуби – це ідеальне джерело для потрапляння інфекцій до організму. Навіть перебування на незначному протязі може обернутися для здоров'я великими неприємностями, попереджають лікарі.