друкувати


На обліку в Івано-Франківському центрі зайнятості стоять люди з інших населених пунктів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-24 10:30:00

Рівень безробіття в обласному центрі Прикарпаття торік зріс порівняно з роком 2010-тим, - констатувала днями директор Івано-Франківського міського центру зайнятості Ганна Бандура.

З її слів, станом на 1 січня 2012 року рівень безробіття становив 1,6%, в той час, як в 2010 році ця цифра становила 1,34%.

Втім, пані Бандура вважає, що драматизувати з даного приводу не варто. Вона пояснює вказану тенденцію внесеними в 2011 змінами до законодавства, які дозволяють реєструвати в службі зайнятості осіб не залежно від їх реєстрації за місцем проживання. Як наслідок, на облік у Міському центрі зайнятості стають не тільки мешканці міста Івано-Франківська, а й навколишніх сіл. Ба навіть жителі інших областей. Так, як стверджує чиновниця, один із безробітних, що перебувають на обліку в Центрі, у паспорті має штамп про реєстрацію в Києві, а до недавно працював у фірмі з юридичною адресою у Хмельницькій області.

Загалом, як стверджує пані Бандура, в 2011 році на обліку в очолюваній нею структурі перебувало понад 9 тисяч людей, які мають статус «безробітний».

Автор: Сергій БІЛИЙ