друкувати


Експерти порівняли якість життя населення при різних президентах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-24 10:10:51

Після приходу до влади Віктора Януковича, середня зарплата населення дозволяє придбати більше хліба, але менше молока та бензину, ніж при президенті Віктору Ющенко.

Так, у 2007 році на середню зарплату громадянин міг придбати 410 буханців хліба. У 2012 році цей показник зріс до 511. Водночас, якщо 5 років тому середньостатистичний громадянин на місячну зарплату міг купити 353 літри молока, то зараз 351 літр. Ситуація з бензином - гірша. За Ющенка на середню зарплату можна було заправити 288 літрів, за Януковича – 262 л.

Як і раніше, більшість українців не може вирішити житлові проблеми. Однак тепер вони менше витрачають грошей на комунальні платежі: за президента Леоніда Кучми за квартиру, газ і світло треба було віддавати в середньому 11% свого заробітку, тепер – трохи більше 8%. Але з урахуванням прийдешнього подорожчання комунальних послуг ця цифра може знову зрости.

Варто також зазначити, що на початку 1990-х свій автомобіль мав лише кожний 13-й, а сьогодні – кожний сьомий. Разом з тим, відносне поліпшення життя українців останніми роками є не стільки заслугою влади, скільки відновленням економіки після величезного "провалу", що утворився після розпаду СРСР.

Джерело: ТСН