друкувати


Найпопулярнішими іменами минулого року були Амфілохій та Весна

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-23 11:45:42

Найпопулярнішими іменами, якими батьки назвали своїх дітей у 2011 році, були Амфілохій та Весна, повідомили в Укрдержреєстрі.

За даними відомства, у 2011 році, як і в попередні кілька років, найпоширенішими іменами для хлопчиків були Денис, Дмитро, Максим, Артем, Богдан, Назар, Данило та Роман.

Також популярними вже кілька років є жіночі імена Анастасія, Дарина (Дар'я), Аліна, Ангеліна, Софія, Христина та Марія.

Серед рідковживаних імен, якими у 2011 році українці називали дітей були: Яромир, Радомир, Злат, Платон, Нестор, Климентій, Серафим, Аристарх, Спартак, Христофор, Майкл, Леонардо да Вінчі, Алітрохан, Принц та інші.

Серед рідковживаних жіночих імен у 2011 році було зареєстровано Глафіру, Соломію, Асію, Жасмін, Алсу, Мадонну, Ауріку, Тіну, Камілу, Ізумруду, Йордану, Розу, Принцесу, Золушку, Березу, Радість, Шехерезаду, Грацію, Росіяну, Квітку та Калину.

Водночас в Укрдержреєстрі зазначили, що єдиним обмеженням при реєстрації є лише вимога давати дитині не більш ніж два імені.

Усе інше залежить лише від бажання батьків. При цьому якщо вони не можуть дійти згоди у виборі імені, в цю справу втручаються органи опіки, які оберуть для дитини кращий варіант імені.

Джерело: ТСН