друкувати


Ухилитися від сплати оренди за землю в Івано-Франківську буде важче

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-22 12:30:28

Ухилитися від сплати оренди за землю в Івано-Франківську буде важче. Досі підприємці, яким міська рада давала дозвіл на тимчасове користування ділянками, не поспішали укладати відповідні договори з профільним управлінням. Відтак формально земля була за кимось зарезервована, але кошти від цього бюджет не отримував.

Однак віднедавна в місті діє нове положення про порядок оренди землі. У цьому документі можливість ухиляння від сплати в казну ліквідовано. Адже за таку спробу нечесних орендаторів чекатиме пеня.

У такий спосіб, кажуть чиновники, казна отримуватиме значно більше коштів від оренди землі. До речі в минулому році з цього джерела місто отримало 23 з половиною мільйони гривень. Ще на 5 мільйонів землі продали. Ще одним резервом з наповнення бюджету буде збільшення кількості інспекторів Держкомзему.

Також вже цієї весни може відбутися давно очікуваний земельний аукціон. Нагадаємо, влада хоче виставити на торги 5 ділянок. Три з них підуть під будівництво торгово-офісних приміщень. Решта буде відведеня для багатоквартирних будинків із закладами громадського призначення.

Джерело: Радіо «Західний полюс»