друкувати


В їхніх руках – безпека польотів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-21 01:45:04

Навіть коли немає польотів, у техніків та механіків техніко-експлуатаційної частини авіаційної техніки 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації завжди багато роботи. Адже кожен літак як перед польотом, так і після нього має пройти відповідне обслуговування.

Щоб зрозуміти важливість і складність роботи цих людей, достатньо уявити, що винищувач – це машина, яка складається з кількох мільйонів деталей, більш ніж тисячі вузлів та агрегатів і всі вони мають працювати гармонійно і безперебійно, адже в повітрі не можна зупинити літак і вийти та подивитись, «що там під капотом загрюкало»…

– З початку року наші спеціалісти провели повні регламентні роботи на одному літаку і виконали близько тридцяти після- та передпольотних обслуговувань, – розповів начальник ТЕЧ майор Анатолій Найда. – Наші військовослужбовці продемонстрували високу виучку та професіоналізм, забезпечуючи польоти в низьких температурах, які були цієї зими на Прикарпатті.

Сьогодні колектив ТЕЧ – це міцний гурт професіоналів, які достеменно знають всі деталі свої роботи. Великою мірою від них буде залежати безпека польотів військових авіаторів під час чемпіонату «Євро 2012». Бо від технічної справності літака залежатиме і життя пілота, і тих, хто на землі.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа центр МO України