друкувати


Мер Івано-Франківська розповів, як ліквідовували обвал будинку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-14 09:30:17

Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус прийняв рішення створити спеціальну комісію з розслідування причин суботнього обвалу в будинку № 16 по вулиці Січових Стрільців.

Про це він повідомив на прес-конференції понеділок. Зі слів мера, комісія повинна з’ясувати, чи був нещасливий будинок аварійним, а чи обвал стався через самовільне перепланування власниками внутрібудинкових приміщень.

При цьому пан Анушкевичус зауважив, що Івано-Франківський міськвиконком жодних дозволів на перепланування приміщень у вказаному будинку не давав рівно як і сам будинок до числа аварійних не відносився.

Як стверджує міський голова про аварію йому стало відомо о 19.03 годині 11 лютого від начальника Івано-Франківського міського відділу УМНС України в області Василя Мацалака. Віддавши усі необхідні розпорядження рятувальникам, медикам, міліції і комунальникам, мер, за його власними словами, вже о 19.20 годині був на місці пригоди, разом з членами міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Були відмобілізовані всі служби, - розповів Віктор Андрюсович, - рятувальники, медики, комунальники, на місці постійно чергували дві карети швидкої допомоги, було розгорнуто намет пункту обігріву. Задіяні люди спрацювали на «відмінно». Під завал потрапило троє людей. Ще двоє вийшло з магазину буквально перед завалом. Аналізуючи відео з камер спостереження, ми переконались, що інших людей під завалами немає. Дякувати Богу, всі троє були визволені. Вони були неушкодженими, проте в шоковому стані, тому я прийняв рішення, що їх необхідно доправити в Центральну міську клінічну лікарню».

До ліквідації обвалу, як стверджує міський, голова було залучено 9 одиниць спецтехніки та автотранспорт департаменту житлово-комунального господарства міськвиконкому. Загалом же з місця пригоди було вивезено 24 вантажівки промислового сміття.

Автор: Сергій БІЛИЙ