друкувати


Чим простіше у людини ім'я, тим легше їй йти вгору службовими сходами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-10 03:10:35

Чим простіше у людини ім'я, тим легше їй йти вгору службовими сходами. Такого висновку дійшла група дослідників з Університету Нью-Йорка (США). Пояснюється даний феномен вимовою і впливом на психологічне сприйняття.

"Прості імена не лише легко вимовляти, але і краще запам'ятати, як наслідок, проводити ряд швидких асоціацій", - вважає керівник дослідження Адам Алерт.

"Отримуємо формулу - легке ім'я, швидка асоціація і хороше враження про людину при ухваленні будь-яких рішень, за умови позитивної репутації", - такий спільний висновок, зроблений на основі спостережень за однією тисячею молодих людей у віці 20-30 років, що працюють у крупних компаніях. Ускладнені, накручені імена, на думку Алерта, можуть викликати антипатію, уповільнення кар'єрного зростання, якщо, звичайно, не йдеться про творчу професію. Тенденцію легко прослідити в гуманітарних професіях: юриспруденції, адвокатській, страховій сферах і в торгівлі.

"Багато хто з нас повинен знати, що найперше враження про людину складається на основі звучання її імені, - відзначив Алерт. - Дуже важливо пам'ятати про це". Ім'ям легко відштовхнути або привабити співбесідника, цим можна навіть маніпулювати. Серед найпростіших і успішніших учені виділили імена - Марія, Джейн, Майкл, Стів, Джек, Алекс.

Джерело: Освітній портал